Julie-in-Ethiopie.reismee.nl

Dag 55

Hallo allemaal,

Na lange tijd heb ik weer even de tijd gevonden om een blogje te posten.

Alles gaat nog steeds super hier in Jimma. Het onderzoek verloopt heel vlot. De tuin is supermooi geworden. Er staat nu een omheining in de kleuren van de Ethiopische en de Belgische vlag. We zijn ook volop bezig met het zoeken naar een goede overdekking. Zo kunnen de aapjes de planten niet opeten. Het is ook fijn om samen met de cliënten naar Merkato te gaan, hierdoor leren ze ook terug functioneren buiten het ziekenhuis. De cliënten komen heel vaak spontaan meehelpen in de tuin, dit geeft een goed gevoel. Deze week hadden we een keer Dorowat gemaakt. Dit is een Ethiopisch gerecht met injerra. Het was een hele klus om dit voor 30 mensen te maken maar het was super om ze te zien genieten. De dankbaarheid is enorm. Tijdens de creatieve therapie maken we gebruik van rollenspellen. Hier mogen de cliënten dagelijkse situaties naspelen om zo terug een positieve reintegratie in de maatschappij te garanderen. De sporttherapie is een therapie die ook goed aanslaat. Het is fijn om de mensen zo samen te zien spelen. De datacollector doet ook toppie zijn werk!

Gisteren ben ik naar Lake Boye geweest. Het regende superhard. We hadden gehoopt om veel nijlpaarden te kunnen spotten maar we hebben het met 2 neusgaten moeten doen, haha! Hopelijk volgende keer meer succes. Je merkt dat het regenseizoen begonnen is. Gelukkig schijnt overdag meestal het zonnetje.

Volgende week komen mama en peter mij bezoeken. Ik kijk er enorm naar uit! Het gaat een superervaring worden. De tijd van Melina, Niels en Chloë begint af te korten, dit is superjammer want ik wil ons team zo lang mogelijk volledig houden. Jammer genoeg is er voor iedereen van ons een tijd van komen en gaan...

Heel veel knuffels, Julieke xxx

fkreyckers@gmail.com

Dag Julie,ik wist niet dat jij groene vingers hebt,nu zal je thuis ook in de tuin mogen helpen,je vader zal blij zijn,gelukkig zijn er thuis geen apen!enfin toch niet van die Afrikaanse!Het zal een hele ervaring worden voor je mama!laat haar ook maar ééns de nijlpaarden zien!ben blij dat je weer aan't bloggen bent,foto's geven ook meer dan 1.000 woorden,grts

monique

Hallo Julie, fijn weer iets te vernemen., tof van het tuintje en het koken, uw mama is ook blij hoor dat ZE bijna kan komen. Ik wens je nog veel plezier en neem mooie foto s v d nijlpaarden he.kusjes ????

meter

Julie, de aapjes ook iets gunnen hoor !! En die Dorowat, die willen we ook wel proeven....
mama en peter tellen net als jij de dagen af om u te zien, en wij ook natuurlijk...maar we gunnen u eerst nog een paar superleuke weken !! Kan ik aan mama iets voor u meegeven ? XXX